MeGaHeRTZ warez groep verspreidt stilletjes malware

  • Ноябрь 12, 2013
  • 1 min read

File-sharing website en torrents zijn normaal gesproken al gevaarlijke bronnen omdat men via die bronnen gemakkelijk geïnfecteerd kan raken met lastige malware.

facebook_warez2013 Het is echter ongewoon dat de warez scene zijn gebruikers direct blootstelt aan malware, dit gebeurt meestal pas later wanneer anderen deze illegale softare, maar nu met malware, verder verspreiden. Zo te zien volgt niet iedereen deze regels:

Sinds zaterdag zijn alle releases van de groep genaamd MeGaHeRTZ  officially nuked door de warez gemeenschap wegens het implementeren van malware in scene releases en informatie stelen van computers van de gebruikers. Ironisch is dat de eerste gebruiker die dit rapporteerde  zojuist een door MeGaHeRTZ uitgebrachte versie van Malwarebytes Anti-Malware Pro had geïnstalleerd.

Sinds Februari, zijn tientallen geïnfectecteerde MeGaHeRTZ “crack” patches gebruikt om gegevens van systemen te stelen inclusief gebruikersnaam, computernaam, identificatienummer van de harde schijf welke werd verkregen via de Windows API en het IP adres.

Omdat er geen manier is om elke kopie van deze  releases te verwijderen die zich via internet verpreiden over de hele wereld, wordt ten zeerste aanbevolen deze cracks c.q. patches te vermijden.

 

Bron: TorrentFreak.com

Monika

What to read next

Reader Comments